Ivanina kuća bajke

Izložba je interaktivna i multimedijalno oblikovana. Postavljena je na principima znanja, kreativnosti i upotrebi novih tehnologija.

Čarobna šuma

Izložba Započinje „Čarobnom šumom”, ulazom u svijet Ivane Brlić-Mažuranić, svijet u kojemu stabla pripovijedaju priče iz Ivaninih djela i zgode iz njezina života, ali i mjesto gdje se uz pomoć vrijednih ruku i mudrih glavica može složiti prava bajka!

Začarani hodnici

„Začarani hodnici dvorca” pravo su mjesto za „baciti se” na istraživanje bajki – što je to bajka i tko bajke piše, zapisuje i pripovijeda te što se sve u bajkama događa – samo je mali dio onoga što se u začaranim hodnicima može saznati ili vidjeti krajičkom oka.

Čarobno zrcalo

U tajanstvenom kutku dvorca nalazi se „Čarobno zrcalo” koje otkriva „unutarnju čudesnu sliku” onoga tko se u njemu ogleda, ali samo onaj tko ga pozorno sluša, može dobiti svoju čarobnu moć i „čudovišnu” sliku za uspomenu!

Ognjište

„Ognjište” je topli kutak u kojemu se bajke iz različitih europskih zemalja u „Bajkovitom Jukebox-u” mogu preslušati i potom pokušati reproducirati.

Bajkovita biblioteka

„Bajkovita biblioteka” korisnicima čini dostupnima brojne knjige bajki i o bajkama. Ovdje se posebna pažnja posvećuje sakupljanju dragocjenih prvih izdanja bajki. Biblioteka bajki se može pretraživati u suradnji s nekim od domaćih - edukatora Ivanine kuće bajke.

Tajanstvena odaja

„Tajanstvena odaja” je smještena u središtu začaranog dvorca. To je multifunkcionalno opremljen prostor u kojemu se mogu pogledati tri edukativna animirana filma i zaigrati interaktivna konzolna igra. Ovdje se organiziraju predstave, koncerti i slična događanja!