Baza bajki

Ivanina kuća bajke 2013. godine potaknula je jedinstvenu bazu podataka o bajkama, bajkopiscima/zapisivačima i istraživačima bajke u Europi i svijetu. U početnoj fazi, po otvorenju Ivanine kuće bajke, Baza bajki okuplja život i književnost Ivane Brlić-Mažuranić. Uz bibliografiju i sažetak svih Ivaninih djela, u Bazi bajke od početka je moguće bajke iz zbirke Priče iz davnine pronaći i pročitati te preuzeti tekst iz prvog, odnosno trećeg izdanja te ilustracije.

Od 2020. počinjemo sustavnije popunjavati Bazu bajki novim zapisima.

Bajke za laku noć, program osmišljen u Centru za posjetitelje Ivanina kuća bajke uz sufinanciranje Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske, okuplja deset odabranih bajki iz Hrvatske i svijeta. Program Bajke za laku noć objedinio je radionice čitanja s lokalnom djecom i snimanje odabranih materijala. Snimljeni i obrađeni zvučni zapisi dostupni su za čitanje i slušanje u našoj jedinstvenoj bazi bajki!

Baza bajki bogatija je i za 3 Ivanina djela: Priče iz davnine na engleskom jeziku, Priče iz davnine na njemačkom jeziku i Basne i bajke čime smo na jednom mjestu objedinili sve Ivanine bajke, a svi tekstovi su naravno preuzeti iz prvog izdanja s popratnim ilustracijama.

Baza bajki zamišljena je da bude specijalizirana višejezična on-line knjižnica koja će se sustavno i trajno dograđivati uključivanjem djela nacionalne i međunarodne folklorne i umjetničke baštine.

Pratite nas jer redovno pripremamo nove sadržaje za našu Bazu bajki!

Istražite bazu bajki!