Poziv u Školu pripovijedanja

Čujte i počujte!

Pozivaju se svi zainteresirani maleni i malo veći ljubitelji bajki u Školu pripovijedanja koja će za sve polaznike biti besplatna.

Učenici od 1. do 8. razreda imat će prilike educirati se u okviru usmene književnosti, pripovijedanja, razvoja mašte i jezičnog izražavanja, suočavanja s tremom i javnim nastupom, razvijanja svijesti o važnosti njegovanja književnog stvaralaštva uopće i stvaralaštva Ivane Brlić-Mažuranić te razvijanju novih znanja, vještina i prijateljstva.

Škola pripovijedanja održavat će se prema dogovoru tijekom ožujka i travnja dva puta tjedno po 90 minuta.

Napomena: dolasci su obavezni na sve susrete zbog kontinuiteta u pripremi za pripovijedanje!

Tema Škole pripovijedanja jest život i stvaralaštvo Ivane Brlić-Mažuranić. Tako će mladi pripovjedači izvesti bajku Šuma Striborova, ali u prilagođenoj verziji iz perspektive Malika Tintilinića i Domaćih.

Radionica pripovijedanja provodit će se u glavnini u Kreativnoj sobi u Ivaninoj kući bajke i povremeno izvan Ivanine kuće bajke, u amfiteatru u Đulinom vrtu u neposrednoj blizini naše ustanove.

Radionicu će provoditi naše lokalne snage, educirana pripovjedačica bajki s dugogodišnjim iskustvom u tom polju umjetnosti, Sabina Gvozdić, i naša djelatnica Žana Kirasić.

Rok za prijavu je do 16. veljače na mail adresu info@ivaninakucabajke.hr

Čekamo vas i veselimo se!

 

Projekt Škola pripovijedanja provodi se uz potporu Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske.