Noć muzeja 2024 - najava

Hrvatsko muzejsko društvo organizira 19. Noć muzeja ovog petka 26. siječnja s temom Muzeji i nova publika.

Ivanina kuća bajke izvrsno se uklapa u ovogodišnju temu jer na inovativan i kreativan način pristupamo sadržaju koji naš Centar interpretira, a to su bajke i svekoliko bajkovito stvaralaštvo i naravno lik i djelo naše domaćice Ivane Brlić-Mažuranić.

Naša vrata u petak 26. siječnja otvorena su od 10 do 22 sata. Ulaz je od 17 sati besplatan, a očekuje vas i prigodni program kojim ćemo popratiti ovogodišnju temu:

* 19:00 - obilazak uz pripovjedno kostimirano vodstvo

Svi posjetitelji Ivanine kuće bajke imat će prilike upoznati se sa stalnim postavom - našom interaktivnom izložbom uz pratnju vodiča. Posjetitelji će pobliže upoznati lik i djelo Ivane Brlić-Mažuranić i njezinu književnost, ali i bajku kao vrstu i druge bajkopisce. A osim slušanja bajki na ognjištu, sigurno ćete čuti i otkriti svoju čarobnu moć!

* 17:00 – 22:00 – Zakorači u bajku

Pomoću tehnologije miješane stvarnosti (VR naočala) posjetitelji će imati prilike zakoračiti u bajku Regoč.

VR naočale omogućit će posjetiteljima da na nov i moderan način shvate vrijednosti i poruke koju nose bajke, a posebno bajka Regoč.

Projekt Zakorači u bajku financiran je iz sredstava Ministarstva kulture i medija, Karlovačke županije, Grada Ogulina i vlastitih sredstava.

Veselimo se vašem dolasku!