Svečana dodjela certifikata kulturnih ruta Vijeća Europe Ruti spisateljica (Women Writers Route) u Ljubljani

U utorak 12. rujna Gradonačelnik Dalibor Domitrović i Sanja Kolić, zamjenica ravnateljice Ivanine kuće bajke, nazočili su važnom događaju: svečanoj dodjeli certifikata kulturnih ruta Vijeća Europe Ruti spisateljica (Women Writers Route) u Ljubljani.

Certifikat su uručili dr. Stefano Dominioni, direktor Europskog instituta kulturnih ruta i mag. Urška Klakočar Zupančič, predsjednica Državnog sabora Republike Slovenije, a preuzeli su ga Andreja Rihter, predsjednica Rute spisateljica, dr. Katja Mihurko Poniž, predsjednica Znanstvenog vijeća Rute spisateljica i naš Gradonačelnik, gospodin Dalibor Domitrović, kao počasni predsjednik Rute.

Ruta spisateljica povezuje sedam europskih zemalja i posvećena je spisateljicama s prijelaza iz 19. u 20. stoljeće, njihovim inspirativnim životnim i književnim pričama u širem društvenom i povijesnom kontekstu. Tako značajno mjesto na Ruti od njezinih začetaka zauzima i naša Ivana Brlić-Mažuranić te se njezino ime i književno stvaralaštvo i na ovaj način promovira izvan naših granica.

Naša ustanova član je Rute i aktivni dionik kroz Programsko vijeće, a Grad Ogulin je podupiratelj inicijative osnivanja ove kulturne rute od njezinih početaka.

Veseli nas daljnji razvoj Rute spisateljica i daljnje promoviranje Ivanina imena i rada, Grada Ogulina i naše ustanove na europskoj kulturnoj sceni.

Autor fotografija je Boris Pretnar.