Noć muzeja - najava

Muzeji su važni, a dokazat će vam to i 18. Noć muzeja!

 

U obilježavanje se i ove godine uključila i Ivanina kuća bajke, stoga su naša vrata u petak 27. siječnja otvorena od 10 do 23 sata.

Ulaz je od 17 sati besplatan, a očekuje vas i prigodni program kojim ćemo popratiti ovogodišnju temu, ali i na ponešto drugačiji način predstaviti aktivnosti i sadržaje koje provodimo za naše posjetitelje tijekom cijele godine. 

Ivanina kuća bajke 2023. godine proslavit će svoj deseti rođendan! U ovih deset godina izravnog rada s posjetiteljima svakodnevno smo se imali prilike uvjeriti u važnost muzeja, a u Noći muzeja 2023. naše ćemo spoznaje podijeliti sa svima vama. Tim povodom za sve posjetitelje pripremili smo jednu prigodnu izložbu o naših deset godina rada, ali i najbolje od naših dodatnih usluga koje pružamo svima zainteresiranima tijekom cijele godine.: očekuje vas tako obilazak uz stručno, kostimirano pripovjedno vodstvo, radionica i pripovijedanje. 

Program:

* 17:00 - Bajka o Ivaninoj kući bajke, izložba

U deset godina rada naše bajkovite Kuće prikupili smo puno značajnih brojki, ali i puno dojmova i zanimljivosti. Najbolje od njih podijelit ćemo s vama na prigodnoj izložbi u Kreativnoj sobi Ivanine kuće bajke! Izložba će tako potvrditi i temu ovogodišnje Noći muzeja potvrđujući da je naša ustanova centar edukacije, razmjene, kulturne integracije, ekonomskog utjecaja i razvoja zajednice.

 

* 18:30 - Pričom kroz Ivaninu kuću bajke, obilazak uz pripovjedno vodstvo uz predstavljanje novih kostima

Stručno vodstvo sastavni je dio grupnog obilaska stalnom izložbom Ivanine kuće bajke čime se potvrđuje važnost naše ustanove kao centra edukacije. Riječ je o pripovjednom vodstvu koje provode naši stručni djelatnici koji su tom prigodom uvijek i kostimirani. Kroz ovo pripovjedno vodstvo predstavit ćemo našu domaćicu Ivanu Brlić-Mažuranić i njezine bajke, našu ustanovu, ali i nove kostime.

 

* 19:30 - 18. radionica u 18. Noći muzeja, predstavljanje naše nove radionice za obitelji

Naše poslanje je slaviti djelo Ivane Brlić-Mažuranić, inspirirati bajkom i pobuditi ljubav za čitanjem, znanjem i stvaranjem. U našoj stalnoj ponudi nalazi se čak 18 kreativnih i edukativnih radionica, a povodom 18. Noći muzeja svi zainteresirani moći će sudjelovati u 18. radionici u ponudi: Bajkovitoj obiteljskoj potrazi!

 

* 20:30 - Čarolija pripovijedanja, pripovijedanje bajki za sve bajkoljupce

Djelujući na principima znanja, kreativnosti i upotrebi novih tehnologija, Ivanina kuća predstavlja bajke najznačajnije hrvatske spisateljice bajki, Ivane Brlić-Mažuranić, kao i bajke brojnih drugih hrvatskih i svjetskih bajkopisaca. No posebnu pažnju dajemo i izvornim oblicima susreta s bajkama: čitanju, ali i pripovijedanju kao najstarijem obliku književnosti i posebnom umijeću.

 

Više informacija o našim događanjima, događanjima kod naših susjeda Zavičajni muzej Ogulin i drugim događanjima u Noći muzeja možete pogledati na sljedećoj poveznici: https://noc-muzeja.hr/.../centar-za-posjetitelje-ivanina.../