Rujansko izdanje 17. OGFB-a i predstavljanje knjige "Bijele ribice lavandijerice"

Iza nas je rujansko izdanje Ogulinskog festivala bajke! Ovog najčarobnijeg vikenda u rujnu posjetilo nas je čak 934 posjetitelja, što nas s rezultatima iz lipnja dovodi do brojke od 2182 posjetitelja tijekom 17. OGFB-a.

Uz našu stalnu izložbu, za sve posjetitelje pripremili smo i poseban program. Naime, u subotu 10. rujna predstavili smo knjigu Bijele ribice lavandijerice autorice Manuele Vladić-Maštruko. O ovoj knjizi, koja je osvojila i nagradu Grigor Vitez, govorila je sama autorica i profesorica Diana Zalar, a glumica Gabrijela Meštrović Maštruko pročitala je nekoliko ulomaka iz knjige. Predstavljanje su uveličale i članice Udruge žena Luzor koje su otpjevale nekoliko pjesama iz mjesta Preko na otoku Ugljanu.

Predstavljanje su dodatno zasladile fritulama i kroštulama koje su pripremile za ovu priliku, dok je Udruga žena Ogulin goste počastila našom ogulinskom masnicom! Bilo je to zaista fantastično druženje, a sve koji ste ga propustili pozivamo da samostalno otkrijete fantastični svijet koji otkriva ova knjiga. "Bijele ribice lavandijerice" kupiti možete u suvenirnici Ivanine kuće bajke.

Prigodnu izložbu o ovoj knjizi i projektu možete pogledati u našoj Kreativnoj sobi do 15. listopada.

Za fotografije koje donosimo u nastavku zaslužan je gospodin Vojin Maštruko kojem ovim putem zahvaljujemo.