Predstavljanje knjige Bijele ribice lavandijerice

Pozivamo Vas na predstavljanje projekta/slikovnice i izložbe ilustracija Bijele ribice lavandijerice autorice Manuele Vladić Maštruko!

Bijele ribice lavandijerice kazuju priču o životu i stradanju pralja/lavandijera s otoka Ugljana koja se istovremeno prepliće sa stvarnim svijetom i svijetom mašte u modernom, bajkovitom ruhu prilagođenom za sve generacije. Akademska slikarica Manuela Vladić-Maštruko za ovu je autorsku slikovnicu dobila i nagradu „Grigor Vitez” te posebno priznanje za njegovanje ugljanske čakavice.

Predstavljanje će se održati u sklopu Ogulinskog festivala bajke na sceni Potjeh (Park kralja Tomislava) u subotu 10. rujna u 17 sati.  U slučaju kiše predstavljanje će se biti u Ivaninoj kući bajke gdje ćete moći pogledati i istoimenu izložbu ilustracija do 15. listopada 2022. godine (obavijesti o promjeni lokacije bit će objavljena na internetskoj stranici Ivanine kuće bajke).

U programu predstavljanja sudjeluju Udruga žena Luzor iz Preka, dr. sc. Diana Zalar, glumica KLZ-a Zadar Gabrijela Meštrović Maštruko, ravnateljica POU-a Dom na Žalu u Preku Andrina Luić i autorica Manuela Vladić Maštruko.

Veselimo se vašem dolasku!