Noć muzeja 2022.

Pozivamo vas da Noć muzeja provedete na razmeđu između stvarnog i digitalnog, svakodnevnog i čarobnog uz Ivaninu kuću bajke!
Ivanina kuća bajke u petak 28. siječnja 2022. godine radit će u redovnom vremenu od 10 do 17, a u programima u sklopu 17. Noći muzeja možete sudjelovati od 17 do 20 sati!
Ulaz u Ivaninu kuću bajke tim je povodom besplatan od 17 do 20 sati uz pridržavanje svih epidemioloških mjera i ograničenja, a sadržaje povodom Noći muzeja, posvećene čarobnim predmetima koji su po svojoj prirodi pripadaju dvama svjetovima, moći ćete pogledati i putem poveznica koje će biti dostupne na našoj internetskoj stranici i društvenim mrežama i nakon Noći muzeja.

17.00 - ČAROBIRANJE ČAROBNIH PREDMETA

Pripremite sve svoje kreativne čarobne moći i okušajte se u izradi pravih pravcatih čarobnih predmeta! Radionica će se provoditi uživo, u Kreativnoj sobi Ivanine kuće bajke, uz pridržavanje epidemioloških mjera i ograničeni broj sudionika. Za sudjelovanje je potrebna prethodna najava na info@ivaninakucabajke.hr ili 091 914 0700. Veselimo se vašem dolasku!

17.30 - ČAROLIJA ČAROBNIH PREDMETA

Naizgled obični predmeti u bajkama poprimaju posebna svojstva te svojom čarolijom junacima pomažu u ostvarenju cilja, kao na primjer u spašavanju kraljevne ili kraljevstva ili pak pomažu u borbi protiv neprijatelja. Kako ti predmeti iz Ivaninih i drugih poznatih svjetskih bajki izgledaju uživo možete pogledati u Kreativnoj sobi Ivanine kuće bajke povodom Noći muzeja!

18:30 - ČAROBNI PREDMETI U BAJKAMA DILJEM SVIJETA

Pripremite se za put oko svijeta! Bez brige; ne treba vam ni leteći tepih, ni čizme od sedam milja, ni div Regoč koji će vas nositi po svijetu. Dovoljno je udobno se smjestiti i upustiti se u bajkovitu digitalnu avanturu koja će vas upoznati s čarobnim predmetima koji se pojavljuju u bajkama iz svih krajeva svijeta.

Napravilo se pomoću platforme Padlet

 

19:30 - ČAROBNI PREDMETI U IVANINIM BAJKAMA

Svi mali i veliki čitatelji Ivaninih bajki zasigurno su upamtili Kosjenkine bisere, čarobne luči iz čije vatre iskaču Domaći, Rutvičin zlatni pojas i Jaglenčev zlatni križić i brojne druge čarobne predmete. Pozivamo vas da se prisjetite tih i drugih čarobnih predmeta koji se pojavljuju na stranicama Priča iz davnine u ovoj jedinstvenoj digitalnoj izložbi!