Izvrsna prva trećina 2022. godine!

Ivanina kuća bajke u prvoj trećini 2022. godine zabilježila je izvrsne rezultate poslovanja!

Tijekom prva četiri mjeseca ove godine posjetilo nas je ukupno 6549 posjetitelja. Time smo se, unatoč važećim epidemiološkim mjerama u prvom tromjesečju, približili ostvarenim rezultatima iz pred-epidemiološke 2019. godine kada je ostvareno 7046 posjeta. U ovom su nas razdoblju uz stručno pripovjedno vodstvo posjetile 72 grupe, 29 grupa sudjelovalo je na nekoj od 17 radionica u ponudi naše ustanove, dok su učenici iz 10 razreda iz različitih krajeva Hrvatske naučili više o bajkama i Ivani Brlić-Mažuranić kroz Nastavni sat s Ivanom.

Besplatan posjet Ivaninoj kući bajke osiguran je, kao i svake godine, obiteljskom ulaznicom povodom blagdana svetog Nikole. U 2021. godini tom je prilikom podijeljeno 930 obiteljskih ulaznica, a od početka ove godine do kraja veljače ostvareno je 185 posjeta. Dodatnih 95 posjeta zabilježeno je povodom ovogodišnje Noći muzeja. Projekt Bajkovita zima uz ognjište također je privukao izniman broj posjetitelja te je tako pripovijedanja uživo slušalo 95 osoba, ponajprije učenika naših škola. Učenici naših osnovnih škola sudjelovali su i na nekoliko besplatnih radionica, a besplatni posjeti pripremljeni su i za mališane iz Dječjeg vrtića Bistrac pri čemu nas je samo povodom Ivanina 148. rođendana posjetilo šest vrtićkih skupina.

Uz daljnju dobru suradnju s odgojno-obrazovnim ustanovamanašeg grada, u mjesecima pred nama očekuje nas i izrazito velik broj posjeta školskih grupa iz svih krajeva Lijepe Naše. Tako samo od kraja travnja do kraja lipnja, prema do sada zabilježenim grupnim posjetima, očekujemo više od 10.600 učenika koji će doći u našu bajkovitu kuću i Zavičaj bajke. Veselimo se prilici da znanje o Ivani, zanimljivosti o našem gradu i čaroliju bajki dijelimo u tolikom broju!