Certifikat Europskog instituta za kulturne rute Vijeća Europe za WWR

Ruta spisateljica (Women Writers Route) dobila je certifikat Europskog instituta za kulturne rute Vijeća Europe! 🎉

Ruta, čiji smo članovi i aktivni dionici kroz Programsko vijeće, sad je jedna od 48 ruta koje trenutačno imaju ovaj prestižni certifikat. Nakon detaljnog procesa prijave, opširne evaluacije koja je uključivala i posjet Ogulinu kao primjeru dobre prakse na Ruti te rigorozne prezentacije u Luksemburgu, višegodišnji trud nagrađen je ovim priznanjem. Certifikacija je službeno predstavljena jučer na konferenciji za medije u Ljubljani, sjedištu Rute, a predstavile su je Dr. Andreja Rihter, predsjednica udruge Ruta spisateljica i direktorica Foruma Slavenskih kultura, prof. dr. Katja Mihurko Poniž, predsjednica Znanstvenog vijeća i stručnjakinja za ženske studije te profesorica na Sveučilištu Nova Gorica i Tihana Turković, predsjednica Programskog vijeća i ravnateljica Ivanine kuće bajke. Nakon predstavljanja održan je i radni sastanak na kojem su utanačeni planovi za nadolazeće razdoblje.

Certifikat Europskog instituta za kulturne rute Vijeća Europe usmjerio je pažnju Europe na život i rad književnica čiji se rad slavi na ovoj Ruti pa je tako istaknuto i ime naše Ivane Brlić-Mažuranić, a posebno nas veseli i činjenica da je time na ovoj europskoj kulturnoj karti sada smješten i naš Ogulin.

 
Više informacija pročitajte na službenoj objavi WWR-a: https://www.womenwriters.eu/on-jesters-and-grouches-in-the-garden-of-villa-zlatica-4/