Bajkovita zima uz ognjište (2022.): Margareta Peršić

Mislite da su bajke samo za djecu? Treći dan pripovijedanja u sklopu projekta Bajkovita zima uz ognjište zasigurno će vas razuvjeriti!
Naša gošća, Margareta Peršić posebno za ovu priliku odabrala je jednu bajku namijenjenu upravo odrasloj publici. Margareta je "pripovjedačica starog kova, novog doba". O sebi dalje kaže: "Pripovjedam priče koje u jedan sat stanu, a sjećanja na njih traju…i traju…i zato dođi! Pričom te zovem u pustolovinu novu, u zaštičeni nevidljivi prostor mašte i snova. Zakoračit ćemo na tlo onkraj ovog vidljivog svijeta i susreti junake slavne, djeve bajne, čuda nemoguća i piti ćemo s izvora vode žive. Dođi, ne časi časa, brod samo što nije krenuo, jedra svoja već je zapeo! U tom nepreglednom moru, znam gdje ćemo kopno pronaći i po povratku sa ovog putovanja kako će nam okrijepljena duša zablistati!!"

Na putovanje kroz pripovjedni svijet Margareta je u sklopu projekta Bajkovita zima uz ognjište povela učenike 2. b razreda Gimnazije i strukovne škole Bernardina Frankopana.