Svjetski dan roditelja

Albert Einstein jednoj je majci, na upit što bi njezin sin trebao čitati kako bi kad odraste postao znanstvenik, odgovorio: “Ako želite da vaša djeca budu inteligentna, pročitajte im bajke. Ako želite da budu inteligentniji, pročitajte im još bajki.”

Bajke su djeci vrata ka razlikovanju dobra od zla, razlikovanju mudrosti, poštenja, hrabrosti, strpljivosti i plemenitosti kao dobrih osobina i škrtosti, bezobraznosti, zloći i lažljivosti kao onih nepoželjnih, a ključna misao koju bajke nose je ta da dobro uvijek pobjeđuje.

Roditelji su upravo ti koji svoju djecu među prvima upoznaju sa svijetom čarolije i od najmanjih nogu ih usmjeravaju da budu dobri ljudi. Roditelji su ti koji, čitanjem bajki i priča svojim mališanima, kod njih razvijaju maštu, samopouzdanje i pripremaju ih za sve životne aktivnosti. Slažemo se da roditeljski posao nije nimalo lak, ali unutarnje zadovoljstvo je nemjerljivo nakon uspješno odrađenog posla: odgoja djeteta u čovjeka.

Danas se u svijetu obilježava Svjetski dan roditelja s ciljem davanja naglaska na vrijednost i važnost obitelji kao zajednice koja promiče slogu, zajedništvo i zdravlje kao najveće vrijednosti kroz roditeljsku ulogu.

Jer biti roditelj je najljepša uloga u životu!