Svjetski dan kazališta

Prije godinu dana počeli smo se prilagođavati „novom“ vremenu. Utjecaj epidemije ostavio je i ostavlja veliki trag na razvijanje kulturnog i umjetničkog sektora. Nažalost, posljednju godinu dana svjedočimo otkazivanjima kulturnih događaja, predstava, koncerata i otežanoj mogućnosti razvijanja umjetnosti uopće, međutim „kultura“ je uspjela doskočiti i tom „trendu“.

Umjetnost je prošlu i ovu godinu obilježio pojam „online“. Svjedočimo mnogobrojnim kulturnim online sadržajima i isto tako održavanju kvalitete rada naših umjetnika i ustanova, iako u prilagođenim uvjetima.

I kazalištarci su se morali prilagoditi novoj situaciji, a danas s vama, povodom obilježavanja Svjetskog dana kazališta, dijelimo jedan videozapis od ukupno njih 28 nastalih unutar projekta Zajc uz vas: Zajčić za laku noć, a kojeg su se dosjetili naši dragi prijatelji iz Hrvatskog narodnog kazališta Ivana pl. Zajca Rijeka. Svi videozapisi nastali su u njihovoj produkciji i u izvedbi njihovih glumaca. Što su sve pripremili u izvedbama online možete pogledati na njihovom YouTube kanalu, a nadamo se da ćete uskoro imati prilike vidjeti i neke nove projekte nastale kroz suradnju naših ustanova!

Mi smo danas odabrali bajku Regoč! Kada već mi ne možemo u kazalište, neka kazalište dođe k nama!