Susret s bajkom: Sanja Lovrenčić

Sanja Lovrenčić diplomirala je jednopredmetnu povijest umjetnosti na Filozofskom fakultetu u Beogradu. Objavila je osam zbirki poezije i napisala niz proznih djela: romana, zbirki kratkih priča i autobiografskih zapisa, a u suradnji s Dramskim programom Hrvatskog radija realizirani su i neki njezini dramski tekstovi. Poseban dio njezina stvaralaštva posvećen je djeci. Kako se ona susreće s bajkom u privatnom i profesionalnom životu, saznajte u našem šestom podcastu u projektu Susret s bajkom!

Program „Susret s bajkom“ obuhvaća susrete s autorima i njihovim doživljajem bajke: kroz njihovu autorsku praksu, ali i kroz njihove živote. Cilj je ne samo promovirati rad domaćih autora, već i prikazati na koji je način književnost isprepletena u njihovim životima kroz razgovor. Odabrani su domaći autori koji su i sami autori bajki ili su autori stručnih publikacija o bajkama ili drugim autorima bajki.

Program se provodi kao jedan od programa koji potiču čitanje i razvoj čitateljske publike u Republici Hrvatskoj za 2021. godinu uz potporu Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske.