Susret s bajkom: Marijana Hameršak

Marijana Hameršak viša je znanstvena suradnica na Institutu za etnologiju i folkloristiku. Objavila je tridesetak izvornih znanstvenih radova te pedesetak stručnih radova o teorijskim i povijesnim aspektima dječje književnosti, usmenosti, povijesti čitanja i knjige te radove iz područja metodologije i povijesti etnologije i folkloristike. Kako se ona susreće s bajkom u privatnom i profesionalnom životu, saznajte u našem trećem podcastu u projektu Susret s bajkom!

Program „Susret s bajkom“ obuhvaća susrete s autorima i njihovim doživljajem bajke: kroz njihovu autorsku praksu, ali i kroz njihove živote. Cilj je ne samo promovirati rad domaćih autora, već i prikazati na koji je način književnost isprepletena u njihovim životima kroz razgovor. Odabrani su domaći autori koji su i sami autori bajki ili su autori stručnih publikacija o bajkama ili drugim autorima bajki.

Program se provodi kao jedan od programa koji potiču čitanje i razvoj čitateljske publike u Republici Hrvatskoj za 2021. godinu uz potporu Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske.