Susret s bajkom: Dubravka Zima

Dubravka Zima studirala je hrvatski jezik i književnost i južnoslavenske filologije na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, a na istom je fakultetu i magistrirala s temom o Ivani Brlić-Mažuranić 1999. godine te doktorirala 2004. godine. Zaposlena je na Odjelu za kroatologiju na Hrvatskim studijima. Kako se ona susreće s bajkom u privatnom i profesionalnom životu, saznajte u našem četvrtom podcastu u projektu Susret s bajkom!

Program „Susret s bajkom“ obuhvaća susrete s autorima i njihovim doživljajem bajke: kroz njihovu autorsku praksu, ali i kroz njihove živote. Cilj je ne samo promovirati rad domaćih autora, već i prikazati na koji je način književnost isprepletena u njihovim životima kroz razgovor. Odabrani su domaći autori koji su i sami autori bajki ili su autori stručnih publikacija o bajkama ili drugim autorima bajki.

Program se provodi kao jedan od programa koji potiču čitanje i razvoj čitateljske publike u Republici Hrvatskoj za 2021. godinu uz potporu Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske.