Noć muzeja 2021. godine

Centar za posjetitelje Ivanina kuća bajke uključuje se u obilježavanje 16. Noći muzeja!

Godina iza nas, ali i početak 2021. godine postavili su nove izazove i pred naš bajkoviti svijet te tako dodatno istaknuli ulogu koju i naša ustanova ima u uvjetima krize. Zadaće muzeja u uvjetima kriza ujedno su i tema ovogodišnje Noći muzeja koja će se, upravo zbog krize izazvane epidemijom virusa COVID-19, po prvi puta održati u digitalnom obliku.
Stoga ćemo kroz ovogodišnji program prvo predstaviti Bazu bajki: digitalnu platformu Centra za posjetitelje Ivanina kuća bajke, a potom i online izložbu Junaci (i antijunaci) iz davnine. Navedeni sadržaji istaknut će važnost primjene novih medija u uvjetima krize, ali i važnu ulogu nešto tradicionalnijih bajki koje nas i u uvjetima krize podsjećaju na životne vrijednosti i nadu u sretan kraj!

Ivanina kuća bajke u petak 29. siječnja 2021. godine stoga će raditi u redovnom vremenu od 10 do 17 sati uz pridržavanje svih epidemioloških mjera i ograničenja, a sadržaje povodom Noći muzeja moći ćete pogledati putem poveznica koje će biti dostupne na našoj internetskoj stranici i društvenim mrežama, a moći ćete im pristupiti i nakon Noći muzeja.

Pozivamo vas da se i vi pridružite ovoj manifestaciji i našem bajkovitom programu iz udobnosti vlastitih domova!