Međunarodni dan dječje knjige

Knjige su za djecu iznimno važne tijekom njihovog odrastanja, a mališani se prvo susretnu s bajkom kao književnom vrstom. Kada spomenemo bajke, možda se prvo prisjetimo Palčice, Djevojčice sa šibicama ili pak bajke Ružno pače. To su neke od najpoznatijih svjetskih bajki vjerojatno najpoznatijeg autora bajki uopće - Hansa Christiana Andersena.

Međunarodni dan dječje knjige obilježava se od 1967. godine 2. travnja, na obljetnicu rođenja Hansa Christiana Andersena, autora čak 156 bajki i "oca" moderne bajke, a po njemu nosi ime i prestižna nagrada koja se dodjeljuje autorima čija su djela dala trajan doprinos dječjoj književnosti.

I naša Ivana često je nazivana "hrvatskim Andersenom", upravo zbog sličnosti njezinog tipa priča sa strukturom Andersenovih. Pozivamo vas da nas posjetite i otkrijete zanimljivosti o Ivani, Andersenu, ali i drugim europskim autorima bajki. Naš Kutak za čitanje obogatile smo mnogim bajkovitim naslovima dostupnima za čitanje vašim najmlađima jer ljubav za čitanje treba poticati od najranije dobi.