Izložba "U svijetu bajki"

Danas, 18. svibnja, obilježava se Međunarodni dan muzeja, a sve zainteresirane pozivamo da ga provedu u svijetu bajki! Osim naše bajkovite stalne izložbe, od danas možete razgledati i privremenu izložbu „U svijetu bajki”.

Izložbu je u potpunosti pripremila, osmislila i postavila gospođa Smiljana Strahija iz Preloga koja ima jednu sasvim posebnu čarobnu moć: filcanu vunu pretvara u čarobne bajkovite junake. Zahvaljujući njezinoj mašti i vještini nepredena ovčja vuna pretvara se u vile i vilenjake, patuljke i divove te brojne druge magične likove. Prepoznat ćete među njima i Crvenkapicu i babu Jagu, Malika Tintilinića, diva Regoča i vilu Kosjenku, ali i našu domaćicu Ivanu Brlić-Mažuranić. 

Sve ih od danas možete vidjeti u našoj Kreativnoj sobi, a više o njihovoj autorici možete pronaći i na Facebook stranici Smiljana's Felt. Pozivamo vas da dođete i uvjerite se u čaroliju kreativnog stvaralaštva! 

Uz ovu čarobnu izložbu, danas, povodom Međunarodnog dana muzeja, svim posjetiteljima poklanjamo besplatan ulaz u Ivaninu kuću bajke!