Izložba Hvala ti, hvala, Ivano, za bajke prekrasan dar

Od danas je u našoj Kreativnoj sobi dostupna privremena bajkovita izložba nastala uslijed likovno-literarnog natječaja za učenike osnovnih škola Republike Hrvatske pod nazivom „Hvala ti, hvala, Ivano, za bajke prekrasan dar“.

Osnovna škola Ivane Brlić-Mažuranić Ogulin organizirala je susret ovog dječjeg likovnog i literarnog stvaralaštva. Tema likovnog natječaja bila je „Nestvarni likovi iz Ivaninih Priča iz davnine“, a literarnog „Sretne li kneževine, kojoj blago ne čuvaju ni silne vojske ni tvrdi gradovi, nego majke i dječica u pastirskoj kolibici“.  Obje teme osmišljene su u spomen na našu sugrađanku Ivanu Brlić-Mažuranić, a cilj natječaja je njegovanje literarnog i likovnog stvaralaštva te likovne i vizualne kulture učenika, poticanje pisanog i umjetničkog izražavanja, upoznavanje s likom i stvaralaštvom naše Ivane, ali i kreativna razmjena s učenicima i učiteljima iz osnovnih škola cijele Republike Hrvatske.

Pozivamo Vas da nas posjetite i, pored naše bajkovite stalne izložbe, razgledate jedinstvene učeničke uratke nastale u okviru natječaja naše ogulinske škole!