Godina čitanja u Ivaninoj kući bajke

U godini posvećenoj čitanju i mi smo se posebno posvetili poticanju na čitanje bajki! U eri kada je digitalna dostupnost društvena blagodat, ali i potreba, odlučili smo prednosti interneta iskoristiti upravo u tu svrhu. Cijele godine marljivo smo pripremali posebne sadržaje za sve male i velike čitače. Tako smo svakoga mjeseca objavljivali prijedloge za čitanje, ali i nove sadržaje za Bazu bajki.

Baza bajki, dostupna putem naše internetske stranice, ove je godine tako postala bogatija za niz djela naše domaćice Ivane Brlić-Mažuranić. Uz Priče iz davnine na hrvatskom, engleskom i njemačkom jeziku, ondje od ove godine možete pronaći i Ivanina djela Basne i bajke, zbirku pjesama Slike, predavanje Mir u duši, zbirku pjesama i pripovjedaka Škola i praznici, zbirku proze, eseja, crtica, pjesama Knjiga omladini, slikovnicu i zbirku pjesmica o higijenskim i zdravstvenim temama Dječja čitanka o zdravlju, romane Čudnovate zgode šegrta Hlapića i  Jaša Dalmatin, potkralj Gudžerata, bajke Zlatna ptica Priča o goropadnom Mili i šestorici ptića rodovića te najnoviji dodatak ovom popisu od prosinca, ujedno i prvo Ivanino tiskano djelo, zbirka Valjani i nevaljani. Sva navedena djela, ali i mnogo više od tog, možete pronaći u našoj Bazi bajki.

Ako vam pak za čitanje treba i dodatni poticaj ili inspiracija, upućujemo Vas na 12 mjesečnih prijedloga koje smo objavljivali ove godine. Sve prijedloge možete pogledati i poslušati na YouTube kanalu Ivanine kuće bajke u posebnom popisu. Sigurni smo da će vas na susret s knjigom potaknuti i naš Susret s bajkom koji također možete pronaći na našem YouTube kanalu.

Nadamo se da će vas ovo djelo, ali i svi naši ovogodišnji prijedlozi za čitanje potaknuti na čitanje, ali i otkrivanje novih znanja o bajkovitom svijetu, ali i o sebi!