Bajkovita zima uz ognjište

Snježne pahulje i nešto niže temperature najbolja su najava posljednjeg zimskog tjedna ove godine, a ujedno i savršena kulisa za naš projekt "Bajkovita zima uz ognjište". Ima li čarobnijeg načina za obilježavanje kraja zime i dočeka Svjetskoga dana pripovijedanja od pripovijedanja uz toplo ognjište?

Projekt Bajkovita zima uz ognjište realizira se u Godini čitanja te sufinancira sredstvima Ministarstva kulture i medija na temelju Poziva za predlaganje programa javnih potreba u kulturi Republika Hrvatske za 2021. godinu. Provedba projekta započinje od sutra 16. ožujka, a trajat će do subote, odnosno Svjetskog dana pripovijedanja koji se obilježava 20. ožujka. Tijekom tog razdoblja bit ćemo domaćini renomiranim domaćim pripovjedačicama koje će nas počastiti svojim pripovjednim umijećem u sklopu našeg projekta Bajkovita zima uz ognjište. Tako ćemo imati prilike slušati bajke koje će nam pripovijedati Margareta Peršić, Sandra Vukoja, Nevena Zuber i Sabina Gvozdić.

Pripovijedanje će uživo slušati naša najmlađa publika u ograničenom broju sukladno epidemiološkim preporukama, a ostatku javnosti bit će dostupno putem snimki u poslijepodnevnim satima: videozapis svakog pripovijedanja bit će dostupan istoga dana na našem YouTube kanalu, internetskoj stranici i društvenim mrežama u 17 sati, a zvučni zapis svakog pripovijedanja moći ćete poslušati u programu Radio Ogulina (96,6 MHz) od 18:00. U subotu, kada obilježavamo Svjetski dan pripovijedanja, zainteresirani posjetitelji moći će prisustvovati i na pripovijedanju uživo s početkom u 10:30 uz prethodnu najavu na e-mail adresu info@ivaninakucabajke.hr zbog ograničenog broja sudionika.

Napominjemo da će zbog provedbe ovog projekta Ivanina kuća bajke od utorka do subote s redovnim radom započinjati od 11:30 sati.  

Pozivamo vas da se i vi prepustite čarima zime i pripovijedanja te da provedete posljednji zimski tjedan uz naše bajkovito ognjište!