Bajkovita radionica: Jesen u krošnjama

Svima nam je poznato kako su bratac Jaglenac i sestrica Rutvica, junaci iz istoimene Ivanine bajke, na svetom jezeru spavali na mekom lišću, na postelji koju je od njega napravila Rutvica, ali mi vas nećemo pozvati da posljednji dan listopada prespavate, već da ga aktivno iskoristite za skupljanje lišća i kreativno izražavanje.

Prekrasna i puna šarenih boja, jesen već neko vrijeme inspirira ljude na kreativni rad, fotografiranje ili jednostavno uživanje u pogledu na niz boja pomiješanih u krošnjama stabala.

Upravo šarenilo šuma i jesenski prizori kojima smo svakodnevno okruženi inspirirali su nas za kreativnu radionicu koju smo nazvali Jesen u krošnji.

Ideja je iskoristiti lišće koje već opada s grana za izradu vlastitog stabla u šarenim jesenskim bojama. Materijal koji nam je potreban za izradu je: lišće, tanke grančice, vruće ljepilo, karton, papir u boji.

Postupak izrade stabla

1. Izrada podloge: na karton veličine A4 papira zalijepiti papir u boji koji će biti pozadina vašem stablu.

2. Tanke grančice prelomiti ili srezati na istu dužinu.

3. Grančice pomoću vrućeg ljepila potrebno je zalijepiti pri dnu podloge tako da će grančice posložene jedna pored druge činiti deblo.

4. Prikupljeno lišće vrućim ljepilom lijepiti iznad debla od grančica i kombinacijom šarenih boja stvoriti krošnju svoga stabla.

5. Rad ostavite da se osuši, a potom njime ukrasite svoju sobu ili ga poklonite nekoj vama dragoj osobi.

 

Savjet na kraju: oprezno s korištenjem vrućeg ljepila pri izradi stabla.

Postupak izrade možete vidjeti i u video zapisu na poveznici https://www.youtube.com/watch?v=h0gsQBtlpBg&feature=youtu.be.