Noć muzeja 2017.

Centar za posjetitelje Ivanina kuća bajke i ove godine sudjeluje u manifestaciji Noć muzeja HMD-a, a dvanaesta Noć muzeja održava se 27. siječnja 2017. godine od 18:00 do 01:00 sat iza ponoći. 

Tema Noći muzeja 2017. je Glazba i glazbeni velikani i njihov utjecaj na društvo kojim se želi ukazati na važnost prikupljanja, očuvanja i prezentiranja najširoj javnosti, materijalne i nematerijalne kulturne baštine koju brojni muzeji i druge ustanove baštine u svojim zbirkama, ali i iznimnog utjecaja koji je imala glazba i glazbeni stvaraoci kroz povijest do najsuvremenijeg doba.

Ivana Brlić-Mažuranić i sama je jako voljela glazbu, voljela je Beethovenove opere, ples. Kao mlada djevojka vodila je bogat društveni život, išla je na koncerte, opere, u kazališta, a jednom joj se i svidio jedan momak – glazbenik, te je ona zbog njega još više zavoljela glazbu.

U Ivaninoj kući bajke Ivana Brlić-Mažuranić je, s likovima iz Priča iz davnine, domaćica svim bajkama i bajkopiscima svijeta. Kako je Ivana voljela glazbu, tako glazba u Ivaninoj kući bajke kao dio stalne izložbe dodatno potiče doživljaj bajkovitosti. 

 

Program u Ivaninoj kući bajke u Noći muzeja 2017.: 

18:00-01:00 obilazak stalnom izložbom (kostimirano pripovjedno vođenje stalnom izložbom)

19:00-21:00 Osluškujemo glazbu bajke (edukativno-kreativna radionica izrade šuškalica)

21:30–22:00 Glazba Ivaninih riječi (pripovijedanje)

22:00-00:00 Zvukovi u bajci (edukativna radionica).

 

Svi ste dobrodošli!