Najave

TRAVANJ

150. OBLJETNICA ROĐENJA IVANE BRLIĆ-MAŽURANIĆ

18. travnja obilježit ćemo 150 godina od rođenja naše najslavnije spisateljice za djecu i naše domaćice Ivane Brlić-Mažuranić.

Tom prigodom pripremili smo i prigodan program za naše posjetitelje:

10:00 obilazak stalne izložbe sa stručnim vođenjem,

11:00 radionica Ivanina lenta vremena,

12:00 Zakorači u bajku, VR naočale,

14:00 Šuma Striborova, pripovijedanje, prva izvedba Škole pripovijedanja,

18:00 Šuma Striborova, pripovijedanje, druga izvedba Škole pripovijedanja, ilustriranje uživo i snimanje,

18:30 Priče iz davnine, predstavljanje hrvatskog izdanja Matice hrvatske ogranak Ogulin.

 

ŠKOLA PRIPOVIJEDANJA

Projekt Škola pripovijedanja novi je projekt Ivanine kuća bajke, a provodi se uz potporu Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske.

Djeca i mladi imat će prilike educirati se u okviru usmene književnosti, pripovijedanja, razvoja mašte i jezičnog izražavanja, suočavanja s tremom i javnim nastupom, razvijanja svijesti o važnosti njegovanja književnog stvaralaštva uopće i stvaralaštva Ivane Brlić-Mažuranić te razvijanju novih znanja, vještina i prijateljstva.

 

ZANIMLJIVOSTI O IVANI

Obzirom na obilježavanje 150. obljetnice rođenja naše domaćice, ove godine provodimo projekt Zanimljivosti o Ivani. Svakog 18. u mjesecu tijekom cijele godine na našoj internetskoj stranici i društvenim mrežama objavit ćemo priču o jednoj činjenici iz Ivanina života: o ljubavi prema zvijezdama, o djeci i počecima pisanja, o pseudonimu tijekom početaka pisanja u pubertetskim godinama…, samo su neke od ideja i tema o kojima ćemo pisati.

 

SURADNJA S GRADSKIM KAZALIŠTEM ŽAR PTICA

Gradsko kazalište Žar ptica sezonu otvara bajkom: i to upravo Šumom Striborovom naše Ivane Brlić-Mažuranić. 

Pozivamo vas da svojim dolaskom na predstavu tijekom brojnih izvedbi od sutra pa sve do lipnja iduće godine podržite rad ovih umjetnica i umjetnika, napose jer je 2024. godina posvećena obilježavanju 150.-e obljetnice rođenja Ivane Brlić-Mažuranić.

A imamo i jednu poslasticu: uz 1 kupljenu ulaznicu u slobodnoj prodaji za predstavu Šuma Striborova u Gradskom kazalištu Žar ptica, ostvarujete pravo na 1 ulaznicu po popustu za individualni obilazak stalnom izložbom Ivanine kuće bajke i obrnuto. Još bolji razlog za slavlje ususret obljetnice Ivanina rođenja i uloženog truda i rada naših suradnika. Više o uvjetima ostvarivanja popusta pronađite ovdje.