Svjetski dan pripovijedanja

Danas se obilježava Svjetski dan pripovijedanja, koji se svake godine obilježava u vrijeme proljetnog ekvinocija.

Ivanina kuća bajke  će ove godine po peti put obilježiti Svjetski dana pripovijedanja, i to sa djecom iz Dječjeg vrtića Bistrac Ogulin u 11:15 sati u vrtiću.

Kao članovi FEST-a (Federacije europskih pripovjedača) postali smo dijelom globalne porodice pripovjedača koji diljem svijeta pričaju na različitim jezicima sa ciljem da se između sebe povezujemo.

Svake godine odabire se tematski okvir priča s kojima se proslavlja ovaj dan. Ove godine to su mitovi, legende, epovi. Svjetski dan pripovijedanja i dolazak proljeća ćemo proslaviti  pripovijedajući legende ogulinskog kraja, a ipak ćemo dodati  i još jednu bajku Ivane Brlić Mažuranić.

Pripovijedanje je u Ivaninoj kući bajke stalna ponuda. Tijekom cijele godine se pored ognjišta može čuti pripovijedanje. Glavna pripovjedačica je Sanaj Kolić. Tijekom veljače ove godine je Jasna Held održala radionicu pripovijedanja za zaposlenike i vanjske suradnike Ivanine kuće bajke. Tako su se Sanji pridružile Maja Juričić Francetić i Vesna Brozović, naše nove pripovjedačice.