Noć muzeja 2017

Centar za posjetitelje Ivanina kuća bajke i ove godine je dio manifestacije Noć muzeja HMD-a, a ove godine se dvanaesta Noć muzeja održava 27. siječnja 2017. godine od 18 do 01 sati iza ponoći.

 

Tema Noći muzeja 2017 je Glazba i glazbeni velikani i njihov utjecaj na društvo kojim se želi ukazati na važnost prikupljanja, očuvanja i prezentiranja najširoj javnosti, materijalne i nematerijalne kulturne baštine koju brojni muzeji i druge ustanove baštine u svojim zbirkama, ali i iznimnog utjecaja koji je imala glazba i glazbeni stvaraoci kroz povijest do najsuvremenijeg doba.

Ivana Brlić-Mažuranić i sama je jako voljela glazbu, voljela je Beethovenove opere, ples. Kao mlada djevojka vodila je bogat društveni život, išla je na koncerte, opere, u kazališta, a jednom joj se i svidio jedan momak – glazbenik, te je ona, zbog njega, još više zavoljela glazbu.

U Ivaninoj kući bajke Ivana Brlić-Mažuranić je, s likovima iz zbirke bajki Priče iz davnine, domaćica svim bajkama i bajkopiscima svijeta. Kako je Ivana voljela glazbu, tako glazba u Ivaninoj kući bajke, kao dio stalne izložbe, dodatno potiče doživljaj bajkovitosti.

Program u Ivaninoj kući bajke u Noći muzeja 2017: 

18:00-01:00 Obilazak stalnom izložbom (kostimirano pripovjedno vođenje stalnom izložbom)

19:00-21:00 Osluškujemo glazbu bajke (edukativno-kreativna radionica izrade šuškalica)

21:30–22:00 Glazba Ivaninih riječi (pripovijedanje)

22:00-00:00 Zvukovi u bajci (edukativna radionica)

 

Svi ste dobrodošli!